Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: بر خلاف ادعای اولیه رئیس بیمارستان کوثر برای بیمار کرونایی فاکتور چهار میلیون و صد هرار تومانی صادر شده و بخشی از این مبلغ توسط خیرین و بخشی هم توسط بیمار پرداخت شده است.

به گزارش رکنا،  انتشار فیلمی از یک بیمار کرونایی در بیمارستان کوثر کرج حاشیه های زیادی در فضای رسانه ای کشور ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلیپی که در آن  فرد بیمار مدعی شده بود بعد از طی کردن روند درمان و بهبودی کامل به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های بیمارستان بیش از یک هفته است که اجازه خروج از بیمارستان را ندارد و حتی در روزهای اخیر وعده عذایی هم به وی داده نمی شود.

این در حالی است که سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و مسؤولان وزارت بهداشت بارها و بارها در رسانه ها اعلام کرده اند تمام خدمات درمانی مربوط به ویروس کرونا رایگان است و تمام مراکز درمانی اختصاص داده شده به کرونا موظف به رعایت این دستورالعمل هستند.

احمد مهدوی، رئیس بیمارستان کوثر کرج در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، در رابطه با این کلیپ اظهار داشت: ادعای این بیمار کذب است و هیچ مبلغی تحت هیچ عنوانی از بیماران کرونایی در این بیمارستان دریافت نمی‌شود.

مهدوی با بیان اینکه فرد مذکور تحت حمایت و حضور مددکار بهزیستی در این بیمارستان بستری بوده است، گفت: در طول مراحل درمان هم مددکار بهزیستی در جریان روند درمانی این فرد بوده و ادعاهای مطرح شده در فیلم به هیچ عنوان صحت ندارد.

فشار افکار عمومی و مطالبه رسانه ها از دانشگاه علوم پزشکی البرز موجب شد بیمارستان کوثر در قالب جوابیه ای نسبت به این کلیپ واکنش نشان دهد اما محتوای منتشر شده در این جوابیه با ادعای اولیه ریاست این بیمارستان بسیار متفاوت است و نشان می دهد بر خلاف ادعای اولیه رئیس بیمارستان کوثر برای بیمار کرونایی فاکتور چهار میلیون و صد هرار تومانی صادر شده و بخشی از این مبلغ توسط خیرین و بخشی هم توسط بیمار پرداخت شده و بخشی از مبلغ هم با پادرمیانی خیرین بخشوده شده است.

حسن اینانلو معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز  بیان داشت: گزارشی که تیم تحقیقاتی ما و همچنین قاضی پرونده تهیه کرده است موید تخلف بیمارستان است و از 13 تا 18 فروردین بیمار را به خاطر پرداخت نکردن هزینه در بیمارستان نگه داشته اند و ما مجموعه مدیریت بیمارستان را روز چهارشنبه به دادگاه معرفی کردیم.

وی افزود: این بیمارستان دولتی است اما در قالب فرایندی در دوره مدیریت قبلی علوم پزشکی البرز به یک شرکت خصوصی واگذار شده است و رئیس بیمارستان و کادر درمانی و کارمندان بیمارستان را همان شرکت خصوصی تعیین می کند و علوم پزشکی البرز عزل و نصبی در آنجا ندارد. بیمارستان طبق قرارداد کار می‌کنند و ما هزینه ای را به آن ها پرداخت می‌کنیم. 

وی افزود: نظارت ما بر این بیمارستان مانند بیمارستان‌های خصوصی و کلینیک های درمانی است و اینطور نیست که به مجرد وقوع تخلف ما بتوانیم عزل و نصبی در آنجا داشته باشیم.

اینانلو اظهار داشت: این قراردادها از جمله قراردادهای بسیار مساله دار است و مفاد مساله داری در قرارداد گنجانده شده و متاسفانه تحت نظارت نهادهای نظارتی همین استان هم منعقد شده است و گریبان همه مان را گرفته و موجب شده آبروی استان برود.

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ادامه داد: ما طبق قراردادمان زمانی می توانیم با این شرکت در رابطه با مدیریت بیمارستان فسخ قراداد بکنیم که سه بار اخطار کتبی دریافت کرده باشند. تا الان یک مورد بابت دریافت های غیرقانونی قبل از ورود ویروس کرونا به کشور  به این بیمارستان اخطار کتبی داده شده است و این دومین اخطار است.

اینانلو افزود: کمیته چهار نفره‌ای با حضور دادستان  و استاندار البرز برای رسیدگی به تخلفات تشکیل می‌شود و این هیات می‌تواند در رابطه با فسخ قرارداد با این شرکت اقدام کند.

در شرایطی کادر درمانی در حال ایثار و خودگذشتی برای نجات جان هم میهنان است و تمام گروه های اجتماعی و مجموعه های دولتی دست در دست هم در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند بروز تخلفاتی اینگونه جز اینکه بستری برای سوء استفاده دشمنان فراهم می‌کند زحمات صادقانه کادر درمانی را زیر سوال می‌برد.

منبع: رکنا

کلیدواژه: یارانه دلار کرونا کرونا در جهان اخبار حوادث بیمارستان دادگاه بیمار کرج احضار حوادث کرج اخبار البرز کرونا ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا عکس تلگرام فیلم دختر اخبار تهران حوادث تهران ویروس کرونا بیمارستان ویروس بیمارستان کوثر رئیس بیمارستان بیمار کرونایی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۳۹۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، به همین بهانه و در راستای بیست و هشتمین سالگرد تأسیس بنیاد امور بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج با فاطمه هاشمی رفسنجانی، رئیس این بنیاد، گفتگو کردیم و مسائل و مشکلاتی که بیماران خاص با آن‌ها مواجه هستند را جویا شدیم.

او می‌گوید: «تعریف سرفصلِ «بیماری‌های خاص»، به دوران دولتِ سازندگی برمی‌گردد؛ ما در سال ۱۳۷۵ سه گروه مبتلا به «تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی» را به دولت پیشنهاد دادیم که به‌عنوان بیماران خاص شناخته شوند. در نهایت، طرح پیشنهادی در هیئت دولت آقای هاشمی تصویب شد؛ که این بیماران هم رایگان بیمه شوند و هم خدمات درمانی را به طور رایگان دریافت کنند.»

*آمار مشخصی از تعداد بیماران خاص در کشور داریم؟

بله. اطلاعات بیماران خاص به دلیل اینکه تحت پوشش بیمه‌ها هستند، در سامانه‌های مربوطه ثبت می‌شود. البته در آغاز فعالیت بنیاد، آمار دقیقی از بیماران وجود نداشت، ولی ما به مرور یک واحد آمار ایجاد کردیم تا بر اساس اطلاعات و شمار بیماران برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم. تا چندین سال، خودِ بنیاد این وظیفه را به عهده داشت و با هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه‌ها کار را پیش می‌برد. پس از اینکه تمام اقدامات، اعم از خدمات درمانی و پرداخت هزینه‌ها، به سازمان‌های بیمه محول شد، مقرر گشت که آمار بیماران هم در سیستم این سازمان‌‎ها ثبت شود.

*آمار مبتلایان به هر یک از بیماری‌های خاص به چه صورت است؟

تا کنون حدود ۱۹ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی، حدود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی و ۹۰ هزار بیمار ام‌اس در سطح کشور داریم. در خصوص بیماری سرطان نیز، طبق گزارش وزارت بهداشت در سال گذشته، حدود ۱۲۰ هزار بیمار جدید ثبت و اضافه شده است. هم‌چنین شمار بیماران دیالیزی نیز به حدود ۴۲ الی ۴۳ هزار نفر می‌رسد. البته از زمانی که پیوند کلیه به‌طور جدی در کشور انجام گرفت، تا کنون بیش از ۵۰ هزار مورد پیوند زده شده؛ اما نمی‌دانیم چند نفر از این تعداد هنوز زنده هستند یا چه تعداد پیوند را پس زده‌اند.

*چرا نمی‌دانید؟

ما در گذشته آمار‌های مرگ و میر بیماران را از واحد‌های مختلف می‌گرفتیم، اما از چندین سال قبل، بخشنامه‌ای صادر شد با این مضمون که آمار مرگ و میر بیماران خاص دیگر منتشر نشود یا به دست ما نرسد؛ که به دنبال آن، وزارت بهداشت نیز دیگر این آمار‌ها را در اختیار ما نگذاشت.

*علت این تصمیم چه بود؟

دلیل این تصمیم به طور واضح برای ما مشخص نیست؛ صرفاً طی پیگیری‌هایی که از مراکز درمانی استان‌ها برای دریافت آمار مرگ و میر بیماران خاص داشتیم، اعلام کردند که اجازه این کار سلب شده است و دیگر آماری را به ما ندادند.

*بخشنامه مذکور در دوران کدام دولت صادر شد؟

این اتفاق در دو سال گذشته رخ داد.

*کدام بیماری‌ها در ایران به طور رسمی ذیل بیماری‌های خاص طبقه‌بندی می‌شوند؟ گفته می‎‌شود بیماری‌هایی نظیر «سرطان» و «ام‌اس» در رَسته بیماری‌های خاص طبقه‌بندی نمی‌شوند؛ این حرف صحت دارد؟

زمانی که سرفصلی تحت عنوان «بیماری‌های خاص» مطرح شد، به دوران سازندگی برمی‌گردد؛ در سال ۱۳۷۵ سه گروه مبتلا به «تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی» را به دولت پیشنهاد دادیم که به‌عنوان بیماران خاص شناخته شوند. تعریف ما از بیمار خاص، بیماری است که مادام‌العمر و به طور مستمر به درمان نیاز دارد. بر همین اساس، طرح پیشنهادی در هیئت دولت آقای هاشمی تصویب شد که این بیماران هم رایگان بیمه شوند و هم خدمات درمانی را به طور رایگان دریافت کنند. چندین سال بعد نیز در آغاز هر دوره ریاست جمهوری، از سوی بنیاد نامه‌ای در خصوص به رسمیت شناختن بیماری‌های سرطان و ام‌اس ذیل سرفصل بیماری‌های خاص به دولت ارسال می‌شد، اما هیچ‌یک از دولت‌ها حاضر به قبول این پیشنهاد نشدند.

*چرا با این درخواست موافقت نشد؟

در صورت پذیرش سرطان و ام‌اس در دسته بیماری‎‌های خاص، حتی فرانشیز دارویی (آن بخش از هزینه درمان که توسط خودِ بیمه‌شونده پرداخت می‌شود، فرانشیز نام دارد) نیز نباید از سوی بیمار پرداخت می‌شد و ملزم بود دارو به طور کاملاً رایگان در اختیار بیمار قرار بگیرد. اما تا کنون وزارت بهداشت و دولت‌ها این درخواست را نپذیرفته‌اند و بیماران ام‌اس و سرطان، در پروسه درمان خود می‌بایست فرانشیزی را پرداخت کنند.

*با این تفاسیر یعنی هزینه دارو و درمان فقط برای سه گروه از بیماران خاص رایگان است؟

بله، بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی روند درمان خود را به طور رایگان سپری می‌کنند. هرچند بیماران تالاسمی چند سالی است که با برخی مشکلات در این زمینه مواجه هستند؛ به طور مثال این بیماران اخیراً برای داروی «دسفرال» [که پیش‌تر به طور رایگان در اختیارشان قرار می‌گرفت]، موظفند هزینه پرداخت کنند؛ که این خلاف مصوبات است.

*موجودی بانک دارویی کشور تا چه حد پاسخگوی نیاز بیماران است؟ در این میان چقدر با کمبود دارویی روبه‎‌رو هستیم؟

در خصوص بیماران دیالیزی، خوشبختانه با مشکل کمبود دارو به صورت جدی مواجه نیستیم. اما در رابطه با بیماران مبتلا به سرطان، مشکل قدری جدی‌تر است؛ دارو‌ها مقطعی کمیاب می‌شوند و ممکن است تأمین آن‌ها برای مدت طولانی میسّر نشود. هم‌‎چنین برخی مواقع در تهیه دارو برای بیماران تالاسمی، هموفیلی و ام‌اس نیز با این مشکلات مواجه هستیم.

در بخشی از گفتگو اشاره کردید هزینه‌های دارو و درمان برای مبتلایان به سرطان، تمام و کمال رایگان نیست؛ سطح قیمت این دارو‌ها چگونه است؟ آیا بیماران مبتلا به سرطان در تهیه دارو با مشکل مواجه نمی‌شوند؟

متأسفانه برخی دارو‌های بیماری سرطان، که تحت پوشش بیمه نیستند، برای یک دوره مصرف ماهانه قیمتی بالغ بر ۵۰ الی ۶۰ میلیون تومان دارند. مشکل اساسی برای بیماران شیمی‌درمانی، علاوه بر پرداخت هزینه، این است که این گروه برای تأمین دارو ابتدا باید به داروخانه مراجعه کنند، سپس تأیید سازمان‌های بیمه‌گر را اخذ کنند تا بتوانند از سایر خدمات بهره‌مند شوند. در صورتی که در کشور‌های توسعه‌یافته معمولاً دارو‌های شیمی‌درمانی در داخل بیمارستان‌ها وجود دارند و بیمار شخصاً به دنبال خرید دارو نمی‎‌رود؛ بلکه با مراجعه به بیمارستان، تزریق خود را انجام می‌دهد. دارو‌های تزریقیِ شیمی‌درمانی قابل استفاده شخصی در منزل نیست که بیمار خودش آن را تهیه کند، بلکه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مربوطه باید از این نظر تأمین باشند.

*با توجه به اینکه خاص بودن این بیماری‌ها توجه و رسیدگیِ ویژه‌ای را از سوی دولت و نهاد‌های ذیربط می‌طلبد، شما میزان حمایت و رسیدگی دولت را در این زمینه چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا در مقایسه با دُوَلِ قبل، پیشرفت بخصوصی حاصل شده؟

خیر، در مقایسه با دولت‌های قبل پیشرفت بخصوصی حاصل نشده است. با اینکه بودجه‌ای هم به این امر اختصاص داده شده، اما امروزه تعداد بیماران و بیماری‌ها بیشتر شده؛ که همین موضوع تاحدودی ممکن است کیفیت رسیدگی را تحت تأثیر قرار دهد و این خارج از کنترل ما و دولت است.

پیش‌تر اشاره کردم؛ پیشنهادی که ما به دولتِ سازندگی دادیم و آن‌ها پذیرفتند، این بود که تمام مراحل درمان بیماران خاص رایگان انجام شود. اما متأسفانه الآن ما شاهد این رَویه نیستیم. با توجه به اینکه هر دولتی هم ضمن روی کار آمدن، مدعی می‌شود که درمان بیماری‌های خاص را رایگان خواهد کرد، اما در واقعیت این اتفاق نمی‌افتد.

*صرف نظر از مطالبات دارویی و درمانی، بیماران خاص دغدغه دیگری هم دارند؟

بله، فراوان. به طور مثال، «اشتغال» یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این بیماران است. این افراد به دلیل ابتلا به یک بیماری خاص معمولاً از سوی کارفرمایان، بنا به دلایل گوناگون، برای استخدام در مشاغل تأیید نمی‌شوند. در مراتب بعدی، مانند تمام جامعه، مشکلات مسکن و معیشت نیز برای این گروه مطرح است و مطالبات آن‌ها صرفاً در خدمات درمانی خلاصه نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • کمیته امداد اردبیل از ۱۳۲۰ بیمار صعب‌العلاج و خاص حمایت می‌کند
  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت
  • ۱۳۰ هزار بیمار در بیمارستان امام کرج خدمات درمانی دریافت کردند
  • کمک کمیته امداد خراسان شمالی به بیماران خاص
  • افتتاح بخش تالاسمی بیمارستان امید شهرستان مهرستان
  • همه مطالبات کارکنان بیمارستان امام خمینی (ره) کرج پرداخت شد
  • بازدید رئیس کل دادگستری البرز از بیمارستان امام کرج
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود